Ogrevanje

Vgrajujemo vse vrste ogrevalnih sistemov, kot so: radiatorsko ogrevanje, talno ogrevanje in stensko ogrevanje.

Kotlovnice

V kotlovnice vgrajujemo  različne vrste centralnega ogrevanja. Vgrajujemo vse vrste peči, zalogovnike tople vode, grelnike sanitarne vode:

  • na trda goriva,
  • na leseno biomaso in na pelete.

Toplotne črpalke

Ogrevanje s toplotnimi črpalkami je v zadnjih letih postalo najcenejši vir energije. Toplotna energija je namreč povsod okoli nas, vendar na tako nizki temperaturni ravni, da za njeno izkoriščanje brez večjega vnosa dodatne energije potrebujemo posebno tehnologijo. Toplotna črpalka je naprava, ki izrablja toploto iz okolja in jo pretvarja v toploto za segrevanje zgradb in sanitarne vode. 

Poleg toplotnih črpalk vgrajujemo sisteme voda-zrak, voda-zemeljski kolektor, voda-geosonda, voda-podtalnica. Vgrajujemo toplotne črpalke Mitsubishi Electrics, Daikin in Toshiba, Gea, Hoval in Termotehnika.

Solarni sistemi

Nameščamo solarne sisteme s klasičnimi in cevnimi vakuumskimi kolektorji za ogrevanje sanitarne vode, ogrevanje bazenov ali za dogrevanje stanovanjskih hiš. Vgrajujemo sisteme avstrijskega proizvajalca Sonnenkraft.


Zakaj sončni kolektorji?

Sončna energija je brezplačna in učinkovita. Da jo lahko izkoriščamo, potrebujemo solarni sistem z učinkovitimi kolektorji in usklajenimi sistemskimi komponentami, kot so Viessmannovi kolektorji. Takšen solarni sistem lahko prihrani 50–60% letne potrebe po energiji za ogrevanje sanitarne vode v eno- ali dvodružinski hiši. Uporaba sončnih kolektorjev se še posebej izplača v poletnih mesecih, ko se ogrevanje sanitarne vode v celoti pokrije s sončno energijo.